Thursday, December 16, 2010

Cuti~Cuti Singapore^^






Assalamualaikum...
alhamdulillah...baru plg bercuti setlh 3 hari 2mlm berholiday dgn family..
seronok sgt dpt bercuti,yewla asyk terperuk dlm rmh wat bnde same jewkan..huhu
berkat rezki abah,abh bwk kami ke Singapura..tp tdo d johor..untk jimat kos la katakan sbb singapura sgtla mhl...3kali ganda drpd duit malayisa..
n..xsngka lak yg dpt tau keluarga yg same g umrah dgn aku pun g sana n same lak tmpt tdo..hehe~~

tujuan utama g singapore mmg teringin nk g Universal Studio..
yewla nk g disneyland,jauh n mhl sgt kot..huhu..
kat universal nie mcm2 game mencbr n siri animasi hollywood ade..seronok sgt^^^^....



Mula2 msk pun da jmp rmh madagascar tp shownyew coming soon,xbukak lg..
then..game pertama main roller coaster luaran...
pastu..melawat Shrek house..kat cini ade kerusi bergerak mengikut tygn citer shrek tue dgn memakai crmn mata 3D..huhu..yg bestnyew..kalo donkey tue bersin,smpai air bersin tue kene kat kite..mcm real la cte dye..


*SHREK HOUSE*WITH 3D SPECTACLE

Pastu lak..naik bot kat Dinosour Jurassic Park...
seronok dpt lalu dkt2 jeram n melalui tmpt2 gelap..sekali terus dye menghempaskan kitaowg..mmg hbs bsh kuyup bj aku diwatnyew...hehe..


*BOAT YG WAT DIRIKU FULLY WET*


N seterusnyew naik rollercoaster dlmn lak dkt rmh Egypt lak...
disbbkan game nie kat dlm,so xtau pun game pe sblm tue,pakai beratur jew..yewla rugila kalo xmain semua kan,bukn sng nk g dahla mhl tiket..huhu..
rupen2yew kne naik roller coaster yg seram gle n laju mcm tue ciap ade undur ke blkg lak...xprnh la naik bende yg menakutkan mcm tue..fuhh~~


ROLLER COASTER DLM YG PLG SERAM BUT HAVE FUN LOR~~

Kemudian,msk ke rmh LIghts,Camera n Action..
kat cini dpt tgk mcm mane pembikinan filem aksi hollywood...
dptla pengetahuan ckit2 kat cini...


*CURI2 AMBK GMBR...SHHH!!!*HEHE

dan lps tue jln2 sekitar citu n dptla rase mcm kat hollywood disbbkan view kat citu..
dan byk kartun animasi kuar untk bergmbr2 dgn tourist..
aku cume ambk mane yg xramai jew..
yg penting ambk gmbr
DUCK..huhu..


KUEKK~KUEKKK^^ (KPD MIEN>>SY JMP KWN KAMU LAAA!!HIHI)


Akhir sekali beli2 brg kenangan ckit..=)
Kemudian...kami ambk train mcm lrt untk g ke kabel car lak..
sbb kami naik teksi ke singapura...
bygkan setiap bndr yg nk msk tue perlu byr duit..tp kalo kat malysia cume tol kat highway jew kne byr..
mmg kopak duit jln kat singapura nie..huhu...

Lepas g ke kabel car,pemandu teksi tue bwk g ke hotel yg plg mewah kat citu iaitu ...

Marina Bay Sand...nie pun kre simbol kemegahan org singapura sbb seni bina nyew yg kreatif..
kat singapura nie pun agk sush nk cr tmpt solat..pukul 6 brla jmp masjid yg blh solat jamak disbbkan xbyk masjid ade,mknan yg halal pun agk kurg susah nk jmp...humm~~
Dah seharian pnt berjln...kami pun pulg ke johor blk...sewktu perjlanan pulg nie,dpt 1 msj peringatan psl puasa muharam nie..dah lame kwn ku nie xhntr msj2 mcm tue..rase seronok sgt..^^


*SAYANG ABAH CANGAT2*

Terima kasih abh bwk adk,akak,ibu jln2....syg abh manyak2....muakhsss.
Semoga abh dimurahkan rezki lagi nk bwk adk jln2..hee~~
kebetulan hrtue pun hr jd abh.Selamat hari jadi abah..=))

1 comment:

  1. haha..ngaying ng mung...jage r lek mktb ekg....ahaha

    ReplyDelete